dilluns, 19 de maig de 2014

TEATRE MASDENVERGE - ELS CARAGOLS INVASORS

Aquí teniu una mostra de l'actuació del teatre a Masdenverge perquè aneu fent boca de cara el dimecres... Recordeu que dimecres la representem per les famílies a les 17 hores al gimnàs. Us esperem!!!!


TEATRE MASDENVERGE - ELS CARAGOLS INVASORS on PhotoPeach

EXCURSIÓ AL TOSCAR

Enguany l'excursió de fi de curs va tenir lloc als Ports, concretament al Toscar. Vam poder observar moltes plantes i restes d'animals que viuen per allí i també dos curiositats geològiques. La primera és la pedra tosca que es forma degut a la calç que porta l'aigua, és a dir, quan una branqueta o alguna planta es posa al pas de l'aigua corrent com que l'aigua porta tanta calç s'acaba formant una roca anomenada pedra tosca i d'aquí es d'on ve el nom del Toscar. L'altra és que vam trobar roques volcàniques i no degut a l'erupció d'algun volcà sinó eren roques d'algun volcà que no havia erupcionat mai i que havien sortit a la superfície. La excursió va tenir els seus moments d'esforç ja que per arribar a la font del Toscar vam haver de caminar bastant per un caminet on les romigueres i i les argilagues ens van fer la guitza!!! Però vam ser molt valents i valentes i vam aguantar. Vaia colla excursionista que estem fets!!! EXCURSIÓ AL TOSCAR 1 on PhotoPeach EXCURSIÓ AL TOSACR 2 on PhotoPeach

CONFERÈNCIA VOLCANS PER FERRAN JORNET

Per finalitzar la nostra investigació sobre els volcans vam convidar a la classe a Ferran Jornet un alumne de quint que s'havia preparat una conferència sobre volcans. Va ser molt interessant perquè sabia moltes coses i li vam poder fer preguntes. Al final Ferran ens va fer un experiment de fer erupcionar un volcà!!!


Conferència volcans per Ferran Jornet on PhotoPeach

dimarts, 6 de maig de 2014

ACTIVITATS DE SANT JORDI


 Enguany vam tenir un Sant Jordi ple d'activitats.  Primerament, vam fer un intercanvi de llibres que ja us hem ensenyat. Després  vam anar a triar uns llibres per comprar per a la classe a la paradeta de llibres i roses que van muntar els de l'Ampa al vestíbul de l'escola. Aquesta activitat va ser complicada perquè cadascú havia de triar dos llibres que li haguessin agradat i després un cop a la classe, vam decidir quins llibres podríem comprar amb el nostre pressupost que era de 25 euros. Primer vam haver de pensar si en podíem comprar un o més d'un, després un cop vam saber que en podíem comprar dos amb 25 euros vam decidir quins eren els millors per a la classe. També vam haver de calcular quants deuros ens costarien i quin canvi ens havien de tornar.
 Una altra activitat va ser també la participació a la 1a Marató de lectura que es va fer a l'escola organitzada per l'alumnat de sext. Durant tot el dia molta gent (pares, mares alumnes, regidors...) van passar per l'entrada de l'escola a llegir un fragment del llibre Matilda de Roald Dalh. Natros vam anar una estona a fer d'oients i fins i tot alguns van poder llegir.
Els de quint també ens van venir a explicar el conte de les set cabretes i el llop.


SANT JORDI 2014 on PhotoPeach


I com que la nostra excursió era al Toscar vam parlar d'un bandoler anomenat Panxampla que va viure per les muntanyes del Port durant una temporada quan s'amagava dels guàrdia civils. Per a descobrir coses d'aquest bandoler vam convidar al iaio de Marc que s'havia llegit un llibre d'este bandoler i ens va explicar moltes coses. La veritat és que ens va apassionar conèixer la vida de Panxampla i el iaio de Marc ens ho va explicar molt bé. Des d'aquí li agraïm la seua visita i li donem les gràcies.

QUI ERA PANXAMPLA? on PhotoPeach