divendres, 26 de febrer de 2016

L'equip petit

Aquest recurs és... la bomba!!! Narra la història d'un equip de futbol, el Margatània FC. Un grup de "petits" nens i nenes (mixt) que al llarg de tota una temporada no han guanyat ni un sol partit. És més, només han marcat un únic gol en el darrer partit de la lliga en la qual participen i com us podeu imaginar, han encaixat un munt, concretament 271!!!. Però no els importa, s'ho passen molt bé i són molt feliços.
El vídeo combina imatges de partits amb els comentaris dels petits grans protagonistes amb la innocència i naturalitat que els caracteritza, els d'alguns pares i de l'entrenador. Esport en estat pur.

  • Vigència i/o actualitat: Guanyar o perdre i les seves conseqüències són temes recurrents en el món de l'esport. L'esport és competició, repte personal, esforç dedicació, companyerisme... però l'esport és un joc. Els nens i les nenes d'aquest vídeo ens ensenyen que el concepte "guanyar" va molt més enllà del resultat.
  • Originalitat: Els mitjans de comunicació acostumen a destacar les victòries,  els títols, els diners, etc. El tret diferencial d'aquest recurs rau precisament en tot el contrari. En aquesta ocasió els protagonistes són "petits grans perdedors" esportivament parlant. Una manera de veure la cara fosca de la moneda: la cara de la derrota.
  • Aprofundiment: Queden claríssims els valors que es desprenen d'aquesta experiència esportiva: d'una manera o d'una altra i en primera persona, tots els protagonistes destaquen amb contundència que el més important són els valors que els transmet la pràctica esportiva.
  • Aplicabilitat: No ens enganyem; al pòdium pugen tres però hi participen molts altres, la gran majoria. Aquests darrers són els anònims, els qui gairebé ningú recordarà, els que no passaran a la història per haver guanyat un campionat, els qui gairebé ningú valorarà la gran tasca realitzada tot i no guanyar, etc. Per tots aquests, els protagonistes de l'Equip Petit seran els seu herois. I pels qui habitualment guanyen, un punt de reflexió i humilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada